به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی به دلیل عدم شناخت صحیح از وضعیت دشمن و کمبود نیروهای مختصص نظامی، روزهایی نفسگیر و بسیار حساس بود. روزهایی که رزمندهها با جان خود در برابر تانکها و سربهای داغ بعثی ایستادگی کردند. در این روزها دلدادگان به امام خمینی(ره) برای دفاع از میهن و اسلام به جبهه حق علیه باطل شتافتند. شهید مصطفی چمران یکی از دلداگان امام بود که عاشقانه پای آرمانهای حضرت امام (ره) ایستاد و با تدبیرهای بینظیر خود سبب شد رژیم بعث نتواند در خاک کشورمان پیشروی کند.
تهمتهای زیادی به شهید چمران زده میشد. یک سری از لبنانیها و وابستگان آنها، میگفتند کمونیست است. برخی در داخل میگفتند جزو نهضت آزادی است، «ملیگرا» است. بعضی میگفتند جاسوس ناسا است، بعضی میگفتند جاسوس کا.گ.ب است. ولی یک بار نشد درصدد دفاع از شخص خودش باشد. در دست نوشتههایش که با خدا درد دل کرده و برای آیندگان نوشته مطالب جالبی آوردهاست. هرکس بیوگرافی او را مطالعه کند میفهمد که فقط حزباللهی بودهاست. از زمانی که در آمریکا استاد دانشگاه بود، تا زمانی که در لبنان بود.
در آن روزهایی که سفارت آمریکا تسخیر شده بود، چمران به من دستور داد همراه با پنج، شش نفر مسلح به سفارت آمریکا بروم. گفته بودند، آمریکاییها از لانه جاسوسی تیراندازی میکنند، بچهها در خطرند. در صورتی که شما در هیچ جایی نخواندهاید که چمران نیروی مسلح به سفارت فرستاده است.
اهل عمل بود. انقلاب اسلامی شکوفهای بود که چمران سالها در مصر و آمریکا و لبنان منتظر شکفتنش بود. آن زمان بهترین و مؤمنترین حزب در آمریکا نهضت آزادی بود. در نهضت آزادی هم شاگردان طالقانی بودند و هم نفوذیها مثل امیر انتظام و در مقابل دکتر سحابی و پدرش نیز بودند.
چمران جزو هیچ جا نبود، بعد از انقلاب این ثابت شد. در خوزستان به دکتر چمران گفتم یک سری از جوانها کمونیستاند، تحویل دادگاه انقلاب بدهیم. دکتر گفتند: «جنگ علیه ایران است، کمونیست باشند، میخواهند از وطنشان دفاع کنند. شما دو کار باید بکنید؛ اول اینکه مواظب باشید. به ما لطمهای نزنند و دوم اینکه با رفتار اسلامی خود نشان بدهید که شما حق هستید. اگر این دو کار را کردید برندهاید.»
در آن زمان نیرویی وجود نداشت. سپاه که وجود نداشت، ارتش هم که فرار کرده بود. این نشان دهنده روحیه آزادگی و عدم وابستگی او بود. مسائل را از هم تفکیک میکرد.
راوی: سردار حسن شاه حسینی، همرزم شهید چمران